Peste 60.000 de cazuri de holeră, în Zimbabwe (Galerie Foto)

Aproximativ 63.000 de cazuri de holeră au fost diganosticate în Zimbabwe de la debutul epidemiei, în august, în timp ce 3.229 de persoane au murit din cauza bolii, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

117 afișări
Imaginea articolului Peste 60.000 de cazuri de holeră, în Zimbabwe (Galerie Foto)

Peste 60.000 de cazuri de holeră, în Zimbabwe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epidemia stagnează în capitala Harare, dar face din ce în ce mai multe victime în zonele rurale.

Boala este în continuare în afara controlului, aşa cum demonstrează rata mortalităţii, care este de peste 5 la sută, pragul "acceptabil" fiind de sub 1 la sută, potrivit specialiştilor ONU.

Un bilanţ anterior, publicat în 23 ianuarie de OMS, arăta că peste 50 000 de persoane au fost diagnosticate cu holeră de la debutul epidemiei, dintre care 2.773 au murit din cauza bolii.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a decis înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului Robert Mugabe, extinzând lista oficialilor şi companiilor care nu au acces în spaţiul UE.

Decizile luate de miniştrii europeni de Externe, în cursul unei reuniuni la Bruxelles, reflectă nemulţumirea europenilor pentru abuzurile şi criza politică din Zimbabwe.

Citeşte şi:

UE înăspreşte sancţiunile impuse regimului din Zimbabwe

Peste 50.000 de cazuri de holeră în Zimbabwe

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie

GALERIE FOTO

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici