Peste 630.000 de maşini Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen, Renault au probleme cu emisiile -surse

Peste 630.000 de vehicule ale mărcilor Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen şi Renault vândute în Europa au probleme la sistemele de emisii şi ar urma să fie chemate în service, conform unei anchete a Ministerului german al Transporturilor, afirmă surse citate de presa germană.

17567 afișări
Imaginea articolului Peste 630.000 de maşini Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen, Renault au probleme cu emisiile -surse

Peste 630.000 de maşini Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen, Renault au probleme cu emisiile -surse

Potrivit unor oficiali germani citaţi de site-ul Tagesschau.de, o anchetă a Ministerului german al Transporturilor efectuată pe fondul scandalului emisiilor la grupul Volkswagen a constatat nereguli şi la alţi producători auto.

Tehnicienii germani au depistat că sistemele de filtrare a emisiilor se dezactivează în momentul în care temperatura exterioară depăşeşte o anumită limită, situaţie interzisă prin normele Uniunii Europene.

În acest context, Guvernul german va cere chemarea în service a cel puţin 630.000 de vehicule fabricate de companii germane. Este vorba de vehicule mărcile Audi, Mercedes, Opel, Porsche şi Volkswagen.

Potrivit unor surse citate de AFP, probleme similare au fost depistate şi la autoturisme Renault.

Toate vehiculele cu probleme au fost vândute în Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici