Peste 700 de români au votat în SUA la alegerile pentru Parlamentul European

Un număr de 720 de români au votat în alegerile pentru Parlamentul European la cele 19 secţii de votare deschise pe teritoriul Statelor Unite, potrivit unei numărători finale la închiderea secţiilor de votare.

12 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de români au votat în SUA la alegerile pentru Parlamentul European

Peste 700 de români au votat în SUA la alegerile pentru Parlamentul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Participarea cea mai ridicată s-a înregistrat la New York, unde s-au prezentat la vot un număr de 169 de persoane, urmat de Washington (71 de persoane), Chicago (70 de persoane) şi Detroit (58 de alegători).

La New York, unde au votat cei mai mulţi români, la secţia de votare deschisă în incinta Consulatului României din Manhattan, după numărătoarea voturilor, Partidul Democrat Liberal a obţinut cele mai multe voturi (67), urmat de Partidul Naţional Liberal (31), PSD+PC (21), UDMR (16), Elena Băsescu (15), PNŢCD (6), PRM (5), Pavel Abraham (2), iar 6 voturi au fost anulate.

La Portland, Oregon, au votat 39 de persoane, în Atlanta (Georgia) au votat 37, la Houston (Texas) 30, la Cleveland (Ohio) 36, la Bridgeport (Connecticut) 41 şi la Los Angeles (California), 32 de români.

Nu au fost semnalate nereguli în desfăşurarea votării, pe teritoriul american, potrivit membrilor secţiilor de votare.

Pentru scrutinul din 7 iunie, Ministerul de Externe a organizat în Statele Unite 19 secţii de votare, cu 11 mai puţine decât la alegerile pentru Parlamentul României din noiembrie 2008, şi a trimis 30.000 de buletine de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici