Peste 80 de migranţi au fost salvaţi, însă doi au murit în timp ce traversau Marea Mediterană

Peste 80 de migranţi au fost salvaţi, însă doi au murit şi trei sunt daţi dispăruţi în urma a două operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, în largul coastelor Libiei, a anunţat duminică organizaţia Medici fără Frontiere (MSF).

150 afișări
Imaginea articolului Peste 80 de migranţi au fost salvaţi, însă doi au murit în timp ce traversau Marea Mediterană

Peste 80 de migranţi au fost salvaţi, însă doi au murit în timp ce traversau Marea Mediterană

Nava Geo Barents a MSF a preluat sâmbătă noaptea peste 60 de persoane de pe o barcă pneumatică aflată în pericol în apele internaţionale din largul Libiei. De asemenea, a recuperat un cadavru, iar unul dintre migranţii luaţi la bord a murit la scurt timp, relatează Reuters.

Alte 19 persoane au fost preluate de pe o platformă petrolieră tunisiană abandonată din apropiere.

Migranţii le-au spus salvatorilor că au înotat până acolo după ce ambarcaţiunea cu care călătoreau a început să ia apă. Trei persoane au rămas pe barcă şi sunt date dispărute.

"Toţi supravieţuitorii se recuperează acum şi sunt îngrijiţi pe Geo Barents după aceste încercări traumatizante", a precizat MSF, adăugând că a cerut permisiunea ca aceştia să debarce în "cel mai apropiat loc sigur posibil".

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici