Peste 900 de cazuri probabile de hepatită acută au fost raportate la copii

33 de ţări au raportat 920 de cazuri probabile de hepatită acută severă la copii până în prezent, un salt de 270 faţă de luna mai, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

1061 afișări
Imaginea articolului Peste 900 de cazuri probabile de hepatită acută au fost raportate la copii

Peste 900 de cazuri probabile de hepatită acută au fost raportate la copii

OMS a precizat, conform Reuters, că jumătate din cazurile probabile au fost înregistrate în regiunea europeană, inclusiv 267 din Marea Britanie, în timp ce o treime din cazurile probabile au fost înregistrate în Statele Unite.

Autorităţile sanitare la nivel mondial au investigat creşterea misterioasă a cazurilor grave de hepatită - sau inflamaţie a ficatului - la copiii mici. Epidemia a fost raportată pentru prima dată în aprilie în Marea Britanie şi, de atunci, a afectat zeci de alte ţări.

Oficialii din domeniul sănătăţii din SUA spun că infecţia cu adenovirus, un virus comun în copilărie, este principala ipoteză pentru aceste cazuri.

Cele mai recente date ale OMS sunt din 22 iunie şi exclud 4 ţări în care cazurile raportate nu au fost încă clasificate.

Dintre cele 422 de cazuri în care sunt disponibile informaţii legate de sex şi vârstă, aproape jumătate au apărut la băieţi, majoritatea având sub 6 ani, potrivit raportului.

OMS a precizat că 45 de copii cu hepatită acută au avut nevoie de transplant de ficat, iar 18 decese au fost înregistrate, majoritatea în regiunea Americilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici