Petro Poroşenko salută o "reală" încetare a focului în Ucraina, după 24 de ore fără incidente

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat vineri o "reală" încetare a focului în Ucraina, după 24 de ore fără incidente, pentru prima oară în şapte luni, recunoscând totodată fragilitatea situaţiei.

446 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko salută o "reală" încetare a focului în Ucraina, după 24 de ore fără incidente

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am informaţii pozitive. Astăzi, marcăm primele 24 de ore din ultimele şapte luni (...) pe parcursul cărora avem o reală încetare a focului în Ucraina", a declarat preşedintele ucrainean, aflat într-o vizită oficială în Australia.

"Nici nu vă puteţi imagina cât de important este pentru mine. Este pentru prima oară când nu se mai anunţă că un militar ucrainean a fost ucis sau rănit în timpul nopţii", a adăugat el.

Armistiţiul decretat marţi în estul Ucrainei - al patrulea în opt luni - părea ameninţat după două zile, armata anunţând joi că trei militari au fost ucişi şi opt răniţi în ultimele 24 de ore.

Potrivit preşedintelui ucrainean, nu mai există morţi şi răniţi. "Totul rămâne atât de fragil", a recunoscut el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici