Petro Poroşenko susţine că nu va lăsa pe nimeni să transforme estul Ucrainei în Somalia

Viitorul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a anunţat luni că nu îi va lăsa pe separatiştii proruşi să transforme estul ţării, devastat de o insurgenţă armată, "în Somalia".

847 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko susţine că nu va lăsa pe nimeni să transforme estul Ucrainei în Somalia

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creditat cu aproximativ 54 la sută din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, viitorul şef de stat şi-a confirmat, într-o conferinţă de presă, voinţa de "integrare europeană" a ţării şi a declarat că vrea să îl menţină pe Arseni Iaţeniuk în funcţia de prim-ministru. El a anunţat, de asemenea, că va rezerva "foarte probabil" prima sa vizită în străinătate Poloniei, unde preşedintele Bronislaw Komorowski l-a invitat la 4 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici