Pierre Lellouche: Franţa cere României un plan naţional de urgenţă pentru integrarea romilor

Franţa va cere României să creeze un "plan naţional de urgenţă" pentru integrarea cetăţenilor de etnie romă pe teritoriul său, a declarat, joi, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, aflat într-o vizită la Bucureşti.

25 afișări
Imaginea articolului Pierre Lellouche: Franţa cere României un plan naţional de urgenţă pentru integrarea romilor

Pierre Lellouche: Franţa cere României un plan naţional de urgenţă pentru integrarea romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa va solicita (asumarea de) angajamente privind cooperarea poliţienească şi judiciară, lupta împotriva traficului de persoane, integrarea romilor în România prin crearea unui plan naţional de urgenţă (pentru perioada) 2010-2013", a declarat Lellouche, înainte de o serie de întrevederi prevăzute cu mai mulţi lideri români.

Potrivit lui Lellouche, care efectuează o vizită de o zi la Bucureşti împreună cu ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, acest plan de urgenţă va putea fi finanţat prin fonduri europene în valoare de un miliard de euro.

Parisul speră să obţină cu ocazia acestei deplasări un "angajament din partea României de integrare a romilor pe teritoriul său", inclusiv a celor repatriaţi din Franţa, a adăugat Lellouche.

În România trăieşte cea mai mare comunitate de romi din Europa, estimată între 530.000 şi 2,5 milioane de persoane, potrivit AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici