Guvernul a discutat despre expulzarea romilor. Boc vrea un sprijin mai mare de la UE

Guvernul a discutat miercuri problema expulzărilor recente ale cetăţenilor români de etnie romă din Franţa, premierul Boc spunând că România trebuie să solicite un sprijin mai mare al UE, iar ministrul Administraţiei asigurându-l că aderarea la Schengen nu este afectată, au relatat surse oficiale.

24 afișări
Imaginea articolului Guvernul a discutat despre expulzarea romilor. Boc vrea un sprijin mai mare de la UE

Guvernul a discutat despre expulzarea romilor. Boc vrea un sprijin mai mare de la UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Discuţia din Guvern privind problema expulzărilor romilor a avut loc în contextul în care ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a prezentat membrilor Cabinetului rezultatele recentei misiuni de evaluare a UE privind aderarea României, începând cu martie 2011, la Spaţiul Schengen, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX sursele participante la şedinţă.

Potrivit acestora, premierul Emil Boc a fost de părere că România ar trebui să aibă o poziţie clară în problema integrării romilor şi să solicite un sprijin mai mare din partea Uniunii Europene în această privinţă.

"Premierul Boc a arătat că autorităţile de la Bucureşti trebuie să insiste asupra faptului că Guvernul face eforturi pentru integrarea etnicilor romi, dar şi că politicile Uniunii Europene pentru soluţionarea acestei probleme ar trebuie intensificate, deoarece problema este una europeană", au declarat sursele citate.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, l-a asigurat pe premier că, în cadrul întâlnirii de joi cu ministrul francez pentru Imigraţie, Eric Besson, şi cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene Pierre Lellouche, va formula o poziţie clară pe acest subiect.

Ministrul Vasile Blaga a arătat la rândul său, conform surselor, că a primit asigurări din partea misiunii UE că aderarea României la Spaţiul Schengen nu este condiţionată de subiectul integrării propulaţiei de etnie romă.

Eric Besson şi Pierre Lellouche vor fi primiţi joi de către premierul Emil Boc şi vor avea discuţii şi cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, ministrul Muncii, Ioan Botiş precum şi cu secretarul de stat Valentin Mocanu, responsabil pentru incluziunea socială a romilor.

Pe agenda consultărilor figurează discutarea soluţiilor la problemele generate în contextul politicii de repatriere a unor cetăţeni români de etnie romă, iniţiate de statul francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici