Piraţii somalezi au capturat încă trei nave

Piraţii somalezi au capturat, marţi, două nave comerciale şi un iaht, a anunţat, miercuri, Andrew Mwangura, reprezentant al filialei est-africane a unui program de asistenţă pentru marinari, cu sediul în Kenya.

92 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi au capturat încă trei nave

Petrolierului saudit Sirius Star (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Navele au fost capturate în Golful Aden", a precizat Mwangura, adăugând că nu dispune de informaţii clare privind naţionalitatea persoanelor aflate la bordul navelor.

El a afirmat că la bordul iahtului se aflau două persoane, iar cele două nave comerciale sunt un cargou şi o navă de asistenţă pentru explorare petrolieră.

Atacurile piraţilor somalezi au avut loc în aceeaşi zi în care Consiliul de Securitate al ONU a aprobat mijloace suplimentare de intervenţie împotriva acestora.

De la începutul anului, piraţii au atacat aproximativ 100 de nave în zona Golfului Aden şi în Oceanul Indian, cel mai spectaculos atac fiind cel asupra petrolierului saudit Sirius Star, încărcat cu 300.000 de tone de petrol.

Comunitatea internaţională şi-a consolidat considerabil săptămâna trecută dispozitivul de luptă împotriva pirateriei din zonă, iar Marea Britanie şi Kenya au semnat un protocol în baza căruia marina britanică poate preda autorităţilor kenyene piraţii reţinuţi în largul coastelor Somaliei. În plus, Uniunea Europeană a lansat, la 8 decembrie, prima operaţiune navală din istoria sa, având ca misiune neutralizarea piraţilor care îşi extind zona de acţiune în Oceanul Indian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici