Piraţii somalezi au obţinut 150 de milioane de dolari din răscumpărări în ultimul an

Piraţii care acţionează în largul coastelor somaleze şi în Golful Aden au obţinut răscumpărări în valoare de 150 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, a apreciat, vineri, ministrul kenyan de Externe.

11 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi au obţinut 150 de milioane de dolari din răscumpărări în ultimul an

Piraţii somalezi au obţinut 150 de milioane de dolari din răscumpărări în ultimul an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Moses Wetangula a apreciat că aceste câştiguri îi încurajează pe piraţi să-şi continue activităţile într-o zonă esenţială pentru traficul maritim internaţional.

"Suntem informaţi despre faptul că, în ultimele 12 luni, aceşti criminali au primit recompense de 150 de milioane de dolari şi de aceea devin tot mai curajoşi", a spus el.

"Complotul se extinde pe zi ce trece. Ceea ce a început ca o simplă activitate ilegală a unor cetăţeni somalezi pare acum o afacere infracţională internaţională majoră, care ne afectează pe toţi", a adăugat Wetangula.

Grupuri de somalezi înarmaţi au capturat săptămâna trecută petrolierul saudit Sirius Star, care transporta 300.000 de tone de petrol, şi cer 25 de milioane de dolari pentru eliberarea acestuia.

Biroul Maritim Internaţional afirmă că, începând din ianuarie, piraţii somalezi au atacat 94 de nave, dintre care 38 au fost deturnate, iar 17 vase, cu 250 de persoane la bord, se află încă în custodia piraţilor.

Mai multe ţări au trimis deja nave militare în largul Somaliei, pentru a lupta împotriva piraţilor, însă aceştia şi-au intensificat activitatea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici