Piraţii vor cere 2-3 milioane de dolari pentru eliberarea navelor pe care se află şi români

Piraţii somalezi vor cere o răscumpărare cuprinsă între două şi trei milioane de dolari pentru eliberarea celor două nave britanice, la bordul cărora se află şi marinari români, capturate săptămâna trecută, afirmă un specialist în fenomenul pirateriei, citat de site-ul Novinite.com.

15 afișări
Imaginea articolului Piraţii vor cere 2-3 milioane de dolari pentru eliberarea navelor pe care se află şi români

Piraţii vor cere 2-3 milioane de dolari pentru eliberarea navelor pe care se află şi români (Imagine: Mediafax Foto)

Specialistul Peter Lehr, din cadrul Universităţii St. Andrews din Scoţia, a declarat într-un interviu acordat postului de radio Darik că echipajele de la bordul navelor St. James Park şi Asian Glory sunt probabil în siguranţă, deşi nu s-a reuşit contactarea acestora, deoarece piraţii somalezi au grijă de obicei de membrii echipajului, ca parte a negocierilor pentru răscumpărare.

"Piraţii ştiu ce solicitări pot face, iar forţele navale occidentale ştiu de asemenea până unde se poate merge pentru salvarea marinarilor", a precizat Lehr.

Nava Asian Glory, care navighează sub pavilion britanic şi care are la bord un echipaj format din opt marinari bulgari, dar şi doi marinari români, a fost capturată vineri în largul coastelor Somaliei, a anunţat forţa navală a Uniunii Europene.

De asemenea, un alt vas ce navighează sub pavilion britanic şi are la bord şi români, St. James Park, a fost capturat lunea trecută în Golful Aden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici