Pisicile, alunele şi albinele - alergii care pot produce chiar moarte

Alergiile sunt tot mai frecvente şi mai severe în lumea modernă, iar medicina se luptă să ţină pasul cu această problemă complexă şi misterioasă

849 afișări
Imaginea articolului Pisicile, alunele şi albinele - alergii care pot produce chiar moarte

Alergiile sunt reacţii anormale ale sistemului imunitar la substanţe inofensive, cum ar fi polenul, praful, părul de animale sau alimentele. Ele pot provoca simptome variind de la strănuturi şi mâncărime la şoc anafilactic şi moarte.

Cauzele alergiilor nu sunt pe deplin înţelese, dar se crede că sunt influenţate de factori genetici, de mediu şi de stilul de viaţă. Unele teorii sugerează că expunerea redusă la microbi în copilărie sau poluarea aerului ar putea creşte riscul de alergii.

Tratamentele pentru alergii includ medicamente antihistaminice, imunoterapie sau evitarea alergenilor. În unele cazuri, alergiile se pot ameliora sau dispărea cu timpul, dar în altele pot persista pe tot parcursul vieţii.

Alergiile nu afectează doar oamenii, ci şi animalele domestice, cum ar fi pisicile şi câinii. Însă animalele sălbatice nu par să sufere de alergii, ceea ce ridică întrebări despre rolul mediului în care trăim asupra sănătăţii noastre, scrie Rebecca Seal pe The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici