Planul de investiţii UE pentru combaterea cauzelor primare ale migraţiei a fost aprobat: Sunt alocate 44 de miliarde de euro

Un acord privind o schemă financiară a Uniunii Europene care vizează alocarea a 44 de miliarde de euro în investiţii în sectorul privat din Africa şi din vecinătatea UE a fost încheiat la Bruxelles, abordând astfel cauzele primare ale migraţiei, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

705 afișări
Imaginea articolului Planul de investiţii UE pentru combaterea cauzelor primare ale migraţiei a fost aprobat: Sunt alocate  44 de miliarde de euro

Planul de investiţii UE pentru combaterea cauzelor primare ale migraţiei a fost aprobat: Sunt alocate 44 de miliarde de euro

În cadrul Planului European de Investiţii Externe, noul Fond European pentru Dezvoltare Durabilă (FEDD) va încuraja investiţii private în valoare de 44 de miliarde de euro în state considerate "fragile".

Fondul va oferi o combinaţie de subvenţii, împrumuturi şi garanţii financiare în valoare de 3,3 miliarde de euro pentru crearea locurilor de muncă, creştere şi stabilitate, abordând astfel cauzele primare ale migraţiei.

FEDD trebuie să se concentreze pe combaterea sărăciei şi crearea locurilor de muncă decente, trebuie să aibă ca grup-ţintă tinerii, femeile şi întreprinderile mici, iar sprijinul trebuie să respecte standardele de dezvoltare convenite la nivel internaţional. Cel puţin 28% dintre investiţii vor sprijini acţiunile în domeniul climei pentru a contribui la punerea în aplicare a Acordului de la Paris.

"Vrem să transmitem un semnal clar partenerilor noştri că suntem hotărâţi să facilităm creşterea durabilă şi abordarea cauzelor fundamentale ale migraţiei. Sper ca acest instrument inovator va îmbunătăţi climatul investiţional şi va stimula investiţiile private acolo unde este cel mai necesar. Am muncit din greu pentru acest acord şi sunt sigur că îl putem adopta rapid", a declarat coraportorul Eduard Kukan (PPE, Slovacia).

"Am îmbunătăţit categoric propunerea Comisiei, nu numai prin consolidarea aspectelor legate de dezvoltare, ci şi prin includerea valorilor UE, precum drepturile omului, sociale, de muncă şi de mediu, în conformitate cu acordul de la Paris, care va îmbunătăţi viaţa a mii de persoane din Africa şi ţările vecine", a declarat coraportorul Eider Rubial Gardiazabal (S&D, Spania).

Pentru adoptarea acordului, este necesar votul în plenul Parlamentui European, care va avea loc la 6 iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici