Planul în 10 puncte al lui Volodimir Zelenski pentru pace, prezentat la Summitul G20

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat marţi planul de pace în 10 puncte al Ucrainei. El a exclus, în cadrul Summit-ului G20, care are loc în Indonezia, un acord „Minsk 3”.

5214 afișări
Imaginea articolului Planul în 10 puncte al lui Volodimir Zelenski pentru pace, prezentat la Summitul G20

În timpul discursului său online, liderul ucrainean a prezentat un plan în 10 puncte pentru pacea cu Rusia.

De asemenea, el a spus că nu va exista un acord „Minsk 3” pentru a pune capăt luptelor din Ucraina.

Acordurile de la Minsk au fost o serie de acorduri internaţionale care au încercat să pună capăt războiului din Donbas, iar declaraţia sa se referă la două acorduri de încetare a focului eşuate între Kiev şi Moscova cu privire la statutul regiunii.

„Nu vom permite Rusiei să aştepte, să-şi consolideze forţele şi apoi să înceapă o nouă serie de teroare şi destabilizare globală. Nu va exista niciun Minsk 3, pe care Rusia îl va încălca imediat după încheierea acordului”, a declarat Zelenski, potrivit Sky News.

Cele 10 puncte din planul lui Zelenski pentru pacea cu Rusia sunt:

1. Securitatea radiaţiilor şi armele nucleare;
2. Siguranţa alimentară;
3. Securitatea energetică;
4. Eliberarea prizonierilor şi a celor internaţi;
5. Punerea în aplicare a Cartei ONU;
6. Retragerea trupelor ruseşti şi încetarea ostilităţilor;
7. Justiţie;
8. Ecocidul şi protecţia mediului;
9. Prevenirea escaladării;
10. Confirmarea sfârşitului războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici