Planul scutului antirachetă în Europa are efect neglijabil asupra apărării ruse

Implementarea planului curent al SUA privind sistemul antirachetă în Europa, care ar putea include elemente în Bulgaria, va avea un impact neglijabil asupra apărării Rusiei, a declarat un cercetător din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), citat de site-ul Novinite.com.

35 afișări
Imaginea articolului Planul scutului antirachetă în Europa are efect neglijabil asupra apărării ruse

Planul scutului antirachetă în Europa are efect neglijabil asupra apărării ruse (Imagine: www.mda.milsystemsystem.html)

Un membru al Grupului de Lucru pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Securitate Globală din cadrul Massachusetts Institute of Technology, Geoffrey Forden, a declarat că scutul antirachetă în Europa, aşa cum este el planificat în prezent de administraţia Barack Obama "este îndreptat împotriva unui atac (cu rachete) cu rază relativ scurtă de acţiune, spre exemplu din Iran împotriva Europei".

Forden este de părere că, deşi sistemul de apărare antirachetă american ar putea, tehnic, să apere Europa de rachete ruseşti cu rază scurtă de acţiune, ruşii ar putea utiliza rachete cu rază mai lungă de acţiune pentru a înfrânge scutul, lucru care ar putea fi făcut şi de iranieni.

El a subliniat că planul preşedintelui american, Barack Obama, pentru un scut antirachetă în Europa este limitat, în timp ce fostul proiect avansat de administraţia George W. Bush putea fi extins pentru a face faţă racheteleor cu rază lungă de acţiune.

Doctorul Forden a afirmat că el crede că Bulgaria este un aliat important al Statelor Unite şi că poate conta pe garanţii de securitate din partea Statelor Unite împotriva ameninţărilor convenţionale, dar şi pe o apărare împotriva unor atacuri nucleare şi cu rachete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici