Ploile torenţiale au provocat 38 de morţi în Madeira - GALERIE FOTO

Ploile torenţiale care au afectat sâmbătă insula portugheză Madeira au provocat moartea a 38 de persoane şi rănirea a peste o sută, potrivit unui nou bilanţ provizoriu al autorităţilor regionale.

47 afișări
Imaginea articolului Ploile torenţiale au provocat 38 de morţi în Madeira - GALERIE FOTO

Ploile torenţiale au provocat 38 de morţi în Madeira (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem 38 de morţi, dar această cifră nu este încă total definitivă", a declarat duminică dimineaţă secretarul regional pentru Afaceri sociale, Francisco Ramos. Bilanţul precedent evoca 32 de morţi şi 68 de răniţi.

"Vom continua căutarea trupurilor, aşteptăm echipele care trebuie să sosească de pe continent pentru a continua activitatea pe teren", a adăugat el.

Conform cifrelor Guvernului regional din Madeira, cel puţin 101 persoane au fost rănite în intemperiile care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, în special la Funchal, capitala regională, situată pe coasta de sud a insulei, unde trăiesc 100.000 de persoane, dintr-o populaţie totală de 250.000.

Aproximativ 250 de persoane au rămas fără adăpost, a precizat serviciul de protecţie civilă, pe site-ul său de Internet.

Duminică dimineaţă, un avion de tip C-130 al armatei portugheze urma să părăsească Lisabona cu destinaţia Funchal, având la bord o echipă însoţită de câini, scafandri şi medici legişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici