Polemici în Marea Britanie întrucât regina Elizabeth părea să efectueze salutul nazist în joacă, la 6 ani - FOTO, VIDEO

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii apare, într-o imagine de la vârsta de şase ani difuzată de tabloidul The Sun, într-o ipostază ce poate fi interpretată ca efectuând un salut nazist, în timp ce se juca, Palatul Buckingham condamnând vehement publicarea unor poze din arhiva privată a Casei regale.

1084 afișări
Imaginea articolului Polemici în Marea Britanie întrucât regina Elizabeth părea să efectueze salutul nazist în joacă, la 6 ani - FOTO, VIDEO

Polemici în Marea Britanie întrucât regina Elizabeth părea să efectueze salutul nazist în joacă, la 6 ani - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tabloidul The Sun a generat din nou polemici în Marea Britanie, publicând sâmbătă o fotografie în care Elizabeth, care avea şase ani, este împreună cu mama ei, cu sora ei, prinţesa Margaret, şi cu unchiul, viitorul rege Edward al VIII-lea.

În imagini, publicate de tabloid sub titlul "Heilteţele regale", viitoarea regină Elizabeth a II-a pare să efectueze salutul nazist.

"Chiar dacă nu există sugestii clare că regina sau regina-mamă ar fi avut simpatii naziste, legăturile regelui Edward cu Adolf Hitler şi cu fascismul sunt dovedite prin documente", comentează cotidianul The Sun.

Palatul Buckingham a reacţionat vehement faţă de hotărârea cotidianului The Sun de a difuza "imagini cu caracter privat", datând din anul 1933, când Elizabeth avea doar şase ani, iar Adolf Hitler era în ascensiune în Germania nazistă.

"Este dezolant că imagini realizate acum opt decenii şi care, aparent, sunt parte a arhivei personale a familei regale au fost obţinute şi exploatate în acest mod", a comunicat Palatul Buckingham, potrivit CNN.

"Cei mai mulţi oameni vor vedea aceasta fotografii în contextul adecvat şi în vremea potrivită. Nimeni nu ştia la acea vreme în ce direcţie vor merge lucrurile. Regina avea doar şase ani la acea vreme, fiind nevinovată în ataşarea vreunui sens gesturilor de acest fel", a declarat o sursă din cadrul familiei regale britanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici