Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestul angajaţilor unei închisori din Paris

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa manifestaţia angajaţilor de la o închisoare aflată la sud de Paris, după ce aceştia au blocat, luni noaptea, intrarea în penitenciar pentru a protesta faţă de condiţiile de lucru, relatează site-ul postului France 24.

588 afișări
Imaginea articolului Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestul angajaţilor unei închisori din Paris

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestul angajaţilor unei închisori din Paris

Câteva sute de angajaţi au blocat intrarea în penitenciarul Fleury-Merogis şi au incendiat anvelope pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu suprapopularea şi temerile legate de condiţiile de securitate în centrul de detenţie.

Poliţia a încercat să deblocheze intrarea, însă s-a confruntat cu opoziţia protestatarilor, astfel că s-a decis folosirea gazelor lacrimogene în încercarea de a dispersa mulţimea.

Autorităţile regionale nu au comentat încă incidentul.

Angajaţii şi deţinuţii din penitenciarul Fleury-Merogis, unde au fost închişi şi mai mulţi islamişti violenţi, au semnalat în mai multe rânduri condiţiile precare şi violenţa din această închisoare.

Presa franceză a relatat că şase angajaţi ai penitenciarului au fost atacaţi recent de deţinuţi, aceasta fiind cauza imediată a protestului de luni noapte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici