Poliţia britanică a stabilit identitatea autorilor atacului terorist din centrul Londrei

Poliţia britanică a anunţat luni că a stabilit identitatea autorilor atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, în urma căruia şapte persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite. Numele atacatorilor vor fi dezvăluite în perioada imediat următoare, informează BBC News.

3125 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică a stabilit identitatea autorilor atacului terorist din centrul Londrei

Poliţia britanică a stabilit identitatea autorilor atacului terorist din centrul Londrei

Poliţia Metropolitană din Londra a precizat că este în desfăşurare o anchetă pentru a afla dacă cei trei bărbaţi fac parte dintr-o reţea teroristă.

Totodată, "cantităţi imense" de probe şi materiale au fost confiscate din autoutilitara care a intrat într-un grup de pietoni în zona London Bridge.

Anchetatorii au efectuat noi percheziţii la mai multe adrese din estul Londrei, iar "mai multe persoane" au fost reţinute în regiunile Newham şi Barking. În prezent, 11 persoane se află în arest, fiind suspectate de legături cu atacul terorist de sâmbătă.

Cei trei presupuşi autori ai atentatului au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Potrivit Press Association, unul dintre bărbaţi ar fi avut asupra sa un act de identitate emis în Irlanda.

21 dintre cei 48 de răniţi sunt în acest moment în stare critică. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a precizat că victimele sunt de mai multe naţionalităţi, iar atacul "a fost asupra lumii libere".

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile în mai puţin de 24 de ore, a anunţat Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici