Poliţia din Franţa, acuzată că amendează oamenii străzii pentru că nu stau în izolare la domiciliu

  • Poliţia din Franţa este acuzată că amendează persoanele fără adăpost pentru că ar încălca interdicţia de părăsire a domiciliului
  • Autorităţile franceze neagă acuzaţiile, pe care le descriu ca „fake news”
  • Franţa a înregistrat până acum peste 12.600 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 450 de decese
1210 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Franţa, acuzată că amendează oamenii străzii pentru că nu stau în izolare la domiciliu

Sursa foto: Profimedia

Organizaţiile care apără drepturile oamenilor străzii acuză Poliţia din Franţa că amendează persoane fără adăpost pentru că nu respectă regulile privind izolarea la domiciliu, informează France 24.

Federaţia organizaţiilor pentru apărarea drepturilor oamenilor fără adăpost (FAS) spune că Poliţia a amendat mai mulţi oameni ai străzii la Paris, Lyon şi Bayonne, dar nu a anunţat câte persoane au primit amenzi.

„Cerem să fie date instrucţiuni clare pentru ca astfel de sancţiuni să înceteze imediat”, a declarat Florent Gueguen, liderul federaţiei.

Pe de altă parte, autorităţile neagă acuzaţiile. Într-un comunicat, şeful poliţiei din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, unde se află oraşul Lyon, a informat că în urma unei anchete interne a ajuns la concluzia că nu au fost date asemenea sancţiuni. El le cere asociaţiilor să evite să mai răspândească „ştiri false” despre acest subiect.

 

 

În Franţa sunt în vigoare restricţii de circulaţie încă de marţi, pe fondul pandemiei de coronavirus. Francezii mai pot ieşi din case doar pentru a-şi cumpăra mâncare, pentru a merge la medic, pentru a-şi plimba câinii sau pentru a face mişcare în apropierea locuinţelor. Angajaţii pot merge la serviciu doar dacă angajatorii nu le pot asigura posibilitatea de a lucra de acasă.

Cei care ies din case trebuie să aibă asupra lor un certificat care să conţină motivul pentru care pot face acest lucru, iar cei care nu deţin un astfel de document riscă amenzi de 135 de euro.

Autorităţile franceze au informat că zeci de oameni fără adăpost au fost diagnosticaţi până acum cu Covid-19. Cei care nu pot fi cazaţi în centre de zi şi nu au nevoie de internare vor fi mutaţi în centre noi, special dedicate, în următoarele zile.

Franţa a înregistrat până acum peste 12.600 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 450 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici