Poliţia din Franţa continuă urmărirea unor eventuali complici ai atacatorilor jihadişti

Forţele de securitate continuau luni o "urmărire" a cel puţin "unui complice" al autorilor jihadişti ai atentatelor comise la Paris săptămâna trecută, a declarat luni premierul francez Manuel Valls.

375 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Franţa continuă urmărirea unor eventuali complici ai atacatorilor jihadişti

Poliţia din Franţa continuă urmărirea unor eventuali complici ai atacatorilor jihadişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Urmărirea continuă", a declarat şeful Guvernului, refuzând să ofere alte detalii.

"Noi considerăm că există în mod efectiv, probabil, eventuali complici", a adăugat el pentru posturile RMC şi BFMTV.

După câteva minute, ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a anunţat că aproape 5.000 de poliţişti şi jandarmi francezi au fost mobilizaţi, începând de luni, pentru a proteja toate şcolile şi lăcaşurile de cult evreieşti din ţară şi că în 48 de ore vor fi trimişi şi militari suplimentari.

Cele 717 şcoli şi lăcaşuri de cult evreieşti vor fi protejate "încă de astăzi (luni), de 4.700 de poliţişti şi jandarmi", iar "militari vor fi trimişi ca întăriri în 48 de ore", a declarat ministrul. El a făcut acest anunţ în faţa părinţilor elevilor unei şcoli evreieşti de la Montrouge, la periferia de sud a Parisului.

În apropiere de acest loc, Amedy Coulibaly, unul dintre autorii jihadişti ai atentatelor de săptămâna trecută, a omorât o poliţistă împuşcând-o, după care a atacat, o zi mai târziu, un magazin cu specific evreiesc din estul Parisului. El a asasinat patru evrei dintre ostaticii din magazin.

O "reuniune ministerială privind securitatea internă" a început luni, la ora 8.00 GMT (10.00, ora României), în jurul preşedintelui François Hollande, cu scopul de a "face bilanţul dispozitivelor de prevenţie şi protecţie" ale francezilor, a anunţat Palatul Elysée.

Atentatele de la Paris s-au soldat cu 17 morţi şi aproximativ 20 de răniţi săptămâna trecută şi au declanşat o mobilizare istorică în ţară, cel puţin 3,7 milioane de persoane ieşind în stradă duminică pentru a manifesta împotriva terorismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici