Poliţia din Iran foloseşte gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor

Poliţia iraniană a făcut uz de gaze lacrimogene, luni, pentru a dispersa manifestanţii din centrul Teheranului, în condiţiile în care au avut loc confruntări între grupuri de manifestanţi şi forţele de ordine, potrivit unor martori, citaţi de AFP.

19 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Iran foloseşte gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor

Mobilizare a forţelor de ordine la Teheran, pentru a împiedica orice manifestaţie a opoziţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva grupurilor de manifestanţi care au strigat sloganuri împotriva preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad", a declarat un martor.

Aceste incidente au avut loc pe bulevardul Enghelab, unde se află universitatea din Teheran, potrivit martorului.

AFP nu a putut confirma desfăşurarea acestor incidente deoarece presa străină are interdicţie de a relata despre manifestaţiile opoziţiei.

Legitimaţiile de presă ale jurnaliştilor care lucrează pentru presa străină au fost declarate "invalide" de către autorităţi timp de 48 de ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici