Poliţia din Malaezia a găsit colţi de elefant şi oase de tigru în valoare de 18 milioane de dolari

Autorităţile din Malaezia au făcut o captură importantă de părţi de animale traficate, inclusiv colţi de elefant, coarne de rinocer, solzi de pangolin şi oase de tigru în valoare de aproximativ 18 milioane de dolari, potrivit CNN.

366 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Malaezia a găsit colţi de elefant şi oase de tigru în valoare de 18 milioane de dolari

Poliţia din Malaezia a găsit colţi de elefant şi oase de tigru în valoare de 18 milioane de dolari

Autorităţile au descoperit duminică aproximativ şase tone de colţi de fildeş şi alte părţi de animale în portul vestic din statul Selangor. Se crede că părţile de animale au fost transportate din Africa, a declarat directorul general al vămilor din Malaezia, Zazuli Johan.

Vameşii malaysieni au făcut publice fotografii care arată o grămadă de colţi şi alte părţi de animale, inclusiv un craniu şi bijuterii care par a fi făcute din fildeş.

Malaezia este una dintre cele câteva ţări din Asia de Sud-Est identificate de către ecologişti ca fiind puncte de tranzit pentru traficul ilegal de animale sălbatice pe cale de dispariţie. Clienţii sunt din alte ţări asiatice, în principal din China.

Multe dintre aceste părţi de animale, cum ar fi oasele de leu, sunt folosite pentru medicamente tradiţionale. Pangolinii sunt mamifere insectivore acoperite de solzi. Ei au mărimea unei pisici de casă şi sunt foarte apreciaţi pentru carnea şi solzii lor, fiind consideraţi o delicatesă şi valoroşi în medicina tradiţională.

În 2020, guvernul chinez a eliminat solzii de pangolin de pe lista de ingrediente aprobate pentru a fi utilizate în medicina tradiţională. Decizia a fost descrisă de militanţi ca fiind un pas esenţial pentru salvarea celui mai traficat mamifer din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici