Poliţia din Manchester: Investigăm o reţea în legătură cu atentatul/Theresa May: Gradul de alertă teroristă, la cel mai înalt nivel/ 1000 de soldaţi păzesc obiectivele majore din Londra

Şeful poliţiei din oraşul Manchester, Ian Hopkins, a declarat miercuri că este investigată "o reţea" în legătură cu atacul terorist de la Manchester Arena, în urma căruia 22 de oameni au murit, iar 119 au fost răniţi, relatează The Telegraph.

3080 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Manchester: Investigăm o reţea în legătură cu atentatul/Theresa May: Gradul de alertă teroristă, la cel mai înalt nivel/ 1000 de soldaţi păzesc obiectivele majore din Londra

Theresa May: Gradul de alertă teroristă, ridicat la cel mai înalt nivel. Atacurile pot fi iminente/ 1000 de soldaţi vor păzi obiectivele majore din Londra. Parlamentul, închis publicului

"Este foarte clar că investigăm o reţea în legătură cu atacul cu bombă şi sunt în derulare o serie de percheziţii în acest sens. Pot să confirm şi că una dintre victime este un ofiţer de poliţie, dar nu voi spune despre cine este vorba, în semn de respect faţă de familia victimei. Am contactat doar familiile persoanelor ucise şi rănite în atacul din Manchester", a declarat Ian Hopkins.

Şeful poliţiei din Manchester a precizat că forţe militare vor păzi o serie de obiective majore din Marea Britanie, dar această măsură nu vizează şi centrul oraşului Manchester.

"Nivelul de activitate în această investigaţie este intens. Oamenii din comitatul Greater Manchester vor observa o creştere semnificativă a numărului de forţe armate. Armata va păzi zone importante din Londra şi din nordul Angliei, în condiţiile creşterii nivelului de securitate la <<critic>>. Totuşi, personalul militar nu patrulează în zona Greater Manchester şi nici nu există planuri în acest sens", a mai spus Ian Hopkins.

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a fost ridicat nivelul de alertă teroristă la pragul "critic", în urma atentatului terorist de la Manchester, informează BBC.

"În Marea Britanie, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la cel mai înalt grad- "critic", însemnând că atacurile ulterioare pot fi iminente", a declara Theresa May, potrivit BBC.

Decizia a fost luată după ce investigatorii nu au putut să excludă faptul că suspectul Salman Abedi a acţionat singur. Urmează ca forţe militare să fie dislocate în puncte-cheie. Acestea vor fi prezente la evenimente precum concerte şi vor acţiona la îndrumarea ofiţerilor de poliţie.

În noaptea de duminică spre luni, zeci de mii de persoane au fost martore la tragedia de pe Manchester Arena. Bilanţul victimelor a ajuns la 22 de morţi până acum şi peste 59 de răniţi, în urma atentatului sinucigaş ce a avut loc la finalul concertului artistei americane Ariana Grande.

Trupe militare vor păzi o serie de obiective majore din Londra, inclusiv reşedinţa premierului

Poliţia a anunţat că va suplimenta numărul de agenţi desfăşuraţi pe străzile Londrei, iar 1000 de soldaţi vor păzi o serie de obiective majore din capitala britanică, informează Reuters.

"Forţele militare vor opera sub comanda Serviciului de Poliţie Metropolitană, pentru a asigura paza statică la o serie de obiective cheie", se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de poliţie.

Printre obiectivele care urmează să fie păzite de militari se numără Palatul Buckingham, ambasade, Palatul Westminster şi Downing Street 10.

22 de oameni au murit, iar 119 au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc la Manchester Arena. Britanicul cu origini libiene Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, este suspectat de comiterea atacului sinucigaş. Patru bărbaţi au fost reţinuţi în Manchester, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a anunţat că până la 3.800 de militari ar putea fi desfăşuraţi pe străzile oraşelor din Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici