Poliţia din Noua Zeelandă a introdus hijabul în uniforma sa

  • Poliţia din Noua Zeelandă a introdus un hijab în uniforma oficială.
  • Metropolitan Police din Londra şi Police Scotland oferă opţiunea unui hijab ca uniformă.
  • Poliţia din Noua Zeelandă a declarat că proiectul pentru dezvoltarea hijabului pentru uniforma sa a început la sfârşitul anului 2018.
2132 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Noua Zeelandă a introdus hijabul în uniforma sa

Foto: Instagram / Poliţie Noua Zeelandă

Poliţia din Noua Zeelandă a introdus un hijab în uniforma oficială pentru a încuraja mai multe femei musulmane să se alăture instituţiei, notează BBC.
 
Zeena Ali va deveni primul ofiţer care va purta hijabul oficial.
 
Alte forţe precum Metropolitan Police din Londra şi Police Scotland oferă opţiunea unui hijab ca uniformă.
 
În Marea Britanie, Poliţia Metropolitană din Londra a aprobat un hijab ca uniformă în 2006, iar Police Scotland i-a urmat exemplul în 2016. În Australia, Maha Sukkar de la Victoria Police a purtat un hijab în 2004.
 
Poliţia din Noua Zeelandă a declarat că proiectul pentru dezvoltarea hijabului pentru uniforma sa a început la sfârşitul anului 2018, ca răspuns la o cerere a personalului poliţiei care a vizitat şcolile secundare.
 
Poliţista Ali a fost primul recrut care a solicitat hijabul ca parte a uniformei sale..
 
S-a născut în Fiji şi s-a mutat în Noua Zeelandă în copilărie, a declarat pentru New Zealand Herald că a decis să se alăture poliţiei după atacul terorist de la Christchurch.
 
Mi-am dat seama că în poliţie era nevoie de mai multe femei musulmane, pentru a merge şi a sprijini oamenii,” a spus ea în cotidianului naţional.
 
”Mă simt minunat să pot ieşi şi să arăt hijab-ul poliţiei din Noua Zeelandă ca parte a uniformei mele. Cred că, văzând asta, vor dori să se alăture şi mai multe femei musulmane,” a adăugat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici