Poliţia din Singapore: Silviu Ionescu este "implicat penal" în moartea unui pieton

Investigaţiile poliţiei din Singapore în cazul accidentului din decembrie au conchis că fostul însărcinat cu afaceri român Silviu Ionescu este "implicat penal" în moartea lui Tong Kok Wai şi rănirea altor doi pietoni, relatează postul de televiziune Channel NewsAsia, în pagina electronică.

60 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Singapore: Silviu Ionescu este "implicat penal" în moartea unui pieton

Silviu Ionescu (Imagine: www.mycarforum.com)

Un ofiţer anchetator al poliţiei, Raimi Mohd Yusof, a declarat în cadrul anchetei justiţiei că investigaţiile au arătat că autoturismul negru marca Audi al ambasadei României nu a fost furat din afara sediului misiunii diplomatice, aşa cum susţine Ionescu.

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.

Iniţial, diplomatul român Silviu Ionescu, acuzat de producerea accidentului, a afirmat că maşina fusese furată şi că a descoperit acest lucru în ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anunţând poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial, după ce fusese implicată în două accidente rutiere.

Anterior, un martor a declarat că maşina nu a fost spartă, iar cheile acesteia nu lipsesc.

Investigaţiile poliţiei au refăcut de asemenea traseul lui Ionescu din ziua de 15 decembrie. Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere a traficului arată că, după ce a condus o femeie la ora 2.57, Ionescu a plecat de la Hillcrest Arcadia Condominium şi a ajuns pe strada Bukit Panjang, fiind implicat în două accidente, însă şi-a continuat drumul. Ulterior, el a abandonat maşina şi a luat un taxi spre casă.

Investigaţia judiciară s-a încheiat miercuri dimineaţă, după şapte zile în care au fost prezentate 250 de probe şi au depus mărturie 50 de martori. Investigatorul Victor Yeo îşi va prezenta concluziile la 31 martie.

După ce marţi Alexandru Nicolae Coşeru, consilierul economic al Ambasadei României din Singapore, a declarat că autorităţile române au cerut să aibă acces la actele procedurale pe care anchetatorii singaporezi le-au realizat în legătură cu accidentul, oficiali din Singapore au precizat că nu au primit nici o cerere, relatează cotidianul Today, în ediţia online.

Coşeru a afirmat că solicitarea a fost transmisă Ministerului Justiţiei marţi dimineaţă, însă un purtător de cuvânt al Ministerului singaporez de Externe a declarat marţi seară că nici unul dintre cele două ministere "nu a primit o asemenea cerere". Informat despre acest răspuns, Coşeru a precizat că scrisoarea a fost livrată de personalul său personalului de securitate de la Ministerul Justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici