Poliţia greacă a arestat cinci persoane suspectate de obligarea unei românce la prostituţie

Cinci persoane, inclusiv trei români, au fost arestate joi seara într-o operaţiune a poliţiei împotriva traficului de persoane şi proxenetism, după ce o româncă a depus o plângere afirmând că a fost obligată să se prostitueze.

106 afișări
Imaginea articolului Poliţia greacă a arestat cinci persoane suspectate de obligarea unei românce la prostituţie

Poliţia greacă a arestat cinci persoane suspectate de obligarea unei românce la prostituţie (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax foto)

Femeia, a cărei identitate şi vârstă nu au fost dezvăluite, le-a spus poliţiştilor că a fost înşelată şi atrasă de membri ai unei reţele de trafic de persoane, în România, care au făcut-o să creadă că va lucra pe post de cameristă într-un hotel din Grecia. Însă după ce a sosit în mod ilegal în Grecia, ea a fost ameninţată şi obligată să lucreze ca prostituată, relatează cotidianul Ekathimerini în ediţia electronică de vineri.

În urma acestor acuzaţii, poliţia a arestat în diverse cartiere ale Atenei patru bărbaţi străini, şi anume trei români şi un albanez, dar şi o grecoaică, sub acuzaţia de constituire într-o organizaţie criminală, răpire şi trafic de persoane.

Poliţiştii au efectuat totodată razii la patru bordeluri, cărora membrii acestei reţele au recunoscut că le-au furnizat prostituate. Aproximativ 20 de persoane au fost reţinute în vederea interogării în cursul raziilor, iar ale patru persoane au fost arestate după ce nu au putut prezenta documente.

În paralel, românca a fost cazată la EKKA, un adăpost destinat victimelor traficului de persoane şi abuzurilor, şi a solicitat să fie trimisă înapoi în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici