Politicienii neozeelandezi îi aduc un omagiu biologului român Mihai Muncuş-Nagy

Politicienii neozeelandezi i-au adus un omagiu biologului român Mihai Muncuş-Nagy, care s-ar fi înecat în timpul unei misiuni de cercetare efectuate pe insula Raoul, relatează The Marlborough Express, în ediţia electronică de joi.

1185 afișări
Imaginea articolului Politicienii neozeelandezi îi aduc un omagiu biologului român Mihai Muncuş-Nagy

Politicienii neozeelandezi îi aduc un omagiu biologului român Mihai Muncuş-Nagy

Ministrul pentru Conservarea Mediului, Kate Wilkinson, a declarat că gândurile sale se îndreaptă spre biologul român care lucra ca voluntar pentru Departamentul de Conservare (DoC) şi care ar fi fost luat de ape, luni, în timp ce se afla pe ţărmul stâncos al insulei Raoul, situată la 1.000 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă, scrie The Marlborough Express.

"Mihai era un ecologist dedicat meseriei şi pasionat de ceea ce făcea. El a depus o muncă de conservare valoroasă în numele departamentului în această insulă izolată şi specială", a declarat Wilkinson.

Ministrul le-a mulţumit, de asemenea, tuturor celor implicaţi în operaţiunea de căutare, în special celor şase membri şi voluntari din cadrul Departamentului pentru Conservare aflaţi pe insulă, pentru eforturile lor de a-şi găsi prietenul şi colegul.

Soţiei lui Muncuş-Nagy i-a fost oferită posibilitatea de a vizita Noua Zeelandă şi de a vedea cum a contribuit soţul ei, alături de alţi voluntari, la protecţia mediului în insulele Kermadec.

Purtătorul de cuvânt pentru conservarea mediului din cadrul Partidului Laburist, Ruth Dyson, a declarat că accidentul este o "lovitură tragică", adăugând că decizia de întrerupere a căutărilor a fost extrem de dificilă.

Autorităţile neozeelandeze vor începe o anchetă asupra acestui incident.

Biologul român dispărut în Noua Zeelandă, Mihai Muncuş-Nagy, s-a specializat în silvicultură la Facultatea de Protecţia Mediului a Universităţii Oradea, fiind pentru o perioadă asistent universitar acolo, iar după ce s-a stabilit în Alba a fondat, împreună cu soţia, o asociaţie de mediu.

Biologul Mihai Muncuş-Nagy, în vârstă de 33 de ani, este de profesie inginer silvic, fiind absolvent al Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii din Oradea, la specializarea Silvicultură.

Bărbatul dispărut şi soţia sa sunt cunoscuţi în judeţul Alba pentru activitatea desfăşurată în domeniul protecţiei mediului, organizaţia celor doi având în administrare mai multe arii naturale protejate, precum pădurea de stejar pufos de la Miraslău, o zonă din Depresiunea Trascăului sau rezervaţia Cheile Vălişoarei.

Potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Asociaţiei Biounivers, el s-a mai ocupat, de-a lungul timpului, de consultanţă în silvicultură şi cinegetică, a fost ofiţer de credite agricole şi membru AJVPS Alba (1996-2004), AJVPS Bihor (2004 - prezent).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici