Poliţist anchetat după ce un tânăr de 17 ani a fost împuşcat mortal în suburbia Parisului

Un ofiţer de poliţie este anchetat pentru omucidere după ce a împuşcat mortal un tânăr de 17 ani, marţi, într-o suburbie a Parisului. Tânărul nu s-a conformat ordinului de a opri maşina, a anunţat parchetul local, citat de Reuters.

440 afișări
Imaginea articolului Poliţist anchetat după ce un tânăr de 17 ani a fost împuşcat mortal în suburbia Parisului

Ofiţerul a tras asupra maşinii marţi dimineaţă, iar şoferul a murit ulterior din cauza rănilor, a precizat parchetul din Nanterre într-un comunicat.

O înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare, verificată de Reuters, arată doi ofiţeri de poliţie lângă maşină, un Mercedes AMG, iar unul dintre ei trage în timp ce şoferul se îndepărtează.

După un record de 13 decese cauzate de împuşcături ale poliţiei în timpul unor opriri în trafic anul trecut, aceasta este a doua mortală în astfel de circumstanţe în 2023.

Trei persoane au fost ucise prin împuşcare de către poliţie după ce au refuzat să se conformeze unui control în trafic în 2021 şi două în 2020. Potrivit unui bilanţ Reuters al împuşcăturilor fatale din 2021 şi 2022, majoritatea victimelor erau de culoare sau de origine arabă.

„În calitate de mamă din Nanterre, am un sentiment de nesiguranţă pentru copiii noştri”, a declarat Mornia Labssi, o locuitoare din zonă şi militantă împotriva rasismului, care a spus că a vorbit cu familia victimei, despre care a spus că este de origine algeriană.

Unul dintre pasageri a fost reţinut de poliţie, dar a fost eliberat ulterior, în timp ce poliţia nu a reuşit să ia legătura cu un alt pasager.

Şoferul era „cunoscut de serviciile judiciare pentru că a refuzat să se conformeze unui control în trafic” într-o ocazie anterioară, a precizat poliţia.

Şeful poliţiei din Paris, Laurent Nunez, a declarat pentru BFMTV că „acest act îmi ridică întrebări” şi că justiţia va decide dacă a fost sau nu oportun.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat într-o postare pe Twitter că Inspectoratul General al Poliţiei Naţionale investighează „pentru a face lumină asupra circumstanţelor acestei drame”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici