Poliţiştii din Carolina de Nord, anchetaţi după ce au folosit gaze chimice împotriva protestatarilor paşnici

Departamentul de poliţie din Charlotte, cel mai mare oraş din Carolina de Nord, este anchetat după ce într-un videoclip postat pe social media se vede cum poliţiştii folosesc agenţi chimici pe demonstranţii care au ieşit pe străzi pentru a protesta după moartea lui George Floyd, scrie The Associated Press.

1090 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Carolina de Nord, anchetaţi după ce au folosit gaze chimice împotriva protestatarilor paşnici

Poliţiştii din Carolina de Nord, anchetaţi după ce au folosit gaze chimice împotriva protestatarilor paşnici

Videoclipul a fost înregistrat marţi seară de Justin LaFrancois, co-fondator şi editor al ziarului local Charlotte Queen City Nerve. El a spus că ofiţerii au folosit gaze lacrimogene după ce i-au înconjurat pe protestatarii care erau paşnici. De asemenea, forţele de ordine au aruncat de pe clădiri bile cu piper peste mulţime.

„Eram complet înconjuraţi”, a spus LaFrancois. „Singura modalitate de a scăpa, folosită de aproape jumătate dintre manifestanţi, a fost prin gazul lacrimogen şi bilele cu ardei. Dar pentru ceilalţi, singura cale de scăpare ... a fost să dărâmăm o poartă în faţa căreia eram împinşi de poliţişti”, a mai povestit jurnalistul.

„Au fost necruţători şi nu ne-au permis să părăsim zona”, a spus LaFrancois. „A fost cea mai extremă acţiune pe care am văzut-o. Pentru prima dată mi-a fost teamă pentru viaţa mea”, a mai spus acesta.

Departamentul de Poliţie Charlotte-Mecklenburg a transmis într-un mesaj postat pe Twitter că analizează incidentul.

"Am deschis o anchetă internă pentru a stabili circumstanţele şi pentru a ne asigura că politicile şi protocoalele au fost respectate", a fost mesajul acestora.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici