Poliţiştii din Kosovo, acuzaţi de implicare în trafic cu arme

Comandantul poliţiei sârbe, Milorad Veljovici, a declarat joi că există dovezi care sugerează implicarea unor poliţişti din Kosovo într-o reţea de trafic cu arme către sudul Serbiei, potrivit postului de radio B92.

98 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Kosovo, acuzaţi de implicare în trafic cu arme

Poliţiştii din Kosovo, acuzaţi de implicare în trafic cu arme (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Veljovici a declarat că poliţia ar deţine informaţii cu privire la o persoană suspectată de comiterea unui atentat cu bombă, marţi, de la Presevo. Acesta a declarat, referindu-se la o operaţiune de confiscare de arme şi de dispozitive explozive, că este îngrijorat de faptul că membri din cadrul poliţiei din Kosovo ar fi implicaţi în aceste activităţi.

Comandantul a anunţat că poliţia sârbă va trimite EULEX înregistrări video, aflate în posesia instituţiei sale, în care apar imigini privind traficul cu arme din Kosovo către Serbia. El a declarat că în pofida celor două atacuri împotriva poliţiei, situaţia din Zona de Securitate (GSZ) este în continuare stabilă.

La începutul acestei săptămâni, poliţia din Kosovo a lansat o operaţiune de distrugere a canalelor folosite de grupuri teroriste albaneze pentru traficul de armament, în timpul căreia a fost arestat Mehmeti Cenan din Miratovaci şi a fost găsit un important depozit secret de armament şi dispozitive explozive la domiciliul familiei lui Ibişi Ljuljzim, un membru din cadrul grupului Gnjilane.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kosovo (KPS), Besim Hoti, a declarat pentru FoNet, că Ministerul kosovar de Interne a solicitat EULEX să obţină din partea autorităţilor sârbe înregistrările video şi orice alte dovezi, în legătură cu declaraţiile unor oficiali sârbi referitoare la implicarea unor poliţişti în activităţi de trafic cu armament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici