Polonia va ridica un zid la frontiera cu Belarus. De ce au luat această decizie radicală

  • Polonia va construi un zid la graniţa cu Belarus pentru a bloca fluxul de emigranţi
  • Parlamentul polonez a votat controversatul act prin care construcţia va fi ridicată
  • În ultimele luni, mii de oameni, majoritatea din Orientul Mijlociu şi Asia, au încercat să intre ilegal în Polonia
1157 afișări
Imaginea articolului Polonia va ridica un zid la frontiera cu Belarus. De ce au luat această decizie radicală

Sursa foto: profimedia

Uniunea Europeană acuză guvernul din Belarus că a facilitat crearea unei rute prin care emigranţii pot trece frontierele către statele vecine membre, ca răspuns la sancţiunile impuse pentru nerespectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor de către preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Polonia a luat controversata decizie de a ridica un zid la frontiera cu Belarus, după ce în ultimele luni, valuri de emigranţi, majoritatea provenind din Orientul Mijlociu sau Asia, au intrat ilegal. Parlamentul a aprobat actul de construcţie, iar preşedintele Andrzej Duda îl va semna.

Zidul de 5.5 m va costa 353 de milioane de euro, iar unii critici afirmă că este o risipă de bani. Construcţia va fi echipată cu senzori de mişcare şi un sistem de monitorizare care va acoperi aproximativ jumătate din lungimea graniţei de 400 km dintre Polonia şi Belarus. Guvernul intenţionează să termine lucrările până în vara anului următor, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici