Poluare cu cianură de sodiu în Japonia. Cantitatea, suficientă cât să omoare 125.000 de persoane

O cantitate foarte importantă de cianură de sodiu lichidă, suficientă cât să omoare 125.000 de persoane, s-a scurs la o uzină din nordul Japoniei, dar zăpada a absorbit cea mai mare parte din substanţa chimică mortală, a declarat marţi compania responsabilă.

1737 afișări
Imaginea articolului Poluare cu cianură de sodiu în Japonia. Cantitatea, suficientă cât să omoare 125.000 de persoane

Poluare cu cianură de sodiu în Japonia. Cantitatea, suficientă cât să omoare 125.000 de persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin cinci tone de deşeuri lichide ce conţineau cianură de sodiu s-au scurs dintr-un rezervor, marţi, la o fabrică de placaj metalic aparţinând companiei Kurosaka Plating din Hanamaki (nord-est), a anunţat un oficial din cadrul companiei.

Un litru de deşeuri lichide toxice echivalează cu o doză mortală pentru 25 de persoane, a precizat el.

Scurgerea a avut loc după ce muncitorii au deteriorat accidental o valvă a rezervorului, în momentul în care deszăpezeau în jurul acestuia.

"Din nefericire, zăpada a absorbit cea mai mare parte a lichidului, dar am recuperat zăpada contaminată", a dat asigurări compania.

"Scurgerea nu a atins un râu vecin şi nu ni s-a notificat vreo problemă", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici