Popularitatea lui Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin este în scădere

Popularitatea preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, şi a premierului Vladimir Putin era în iulie la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în contextul incendiilor de pădure care afectează Rusia.

39 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin este în scădere

Popularitatea lui Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin este în scădere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Canicula şi fumul au contribuit la scăderea popularităţii Guvernului în ansamblu", anunţă Institutul Vţiom.

Potrivit Institutului, popularitatea tuturor miniştrilor este în scădere, cea a ministrului Resurselor Naturale, Iuri Trutnev, scăzând la nouă la sută. Titularul portofoliului pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, rămâne cel mai popular membru al Guvernului, cu 75 la sută, în scădere cu trei la sută.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul FOM, 52 la sută dintre persoanele intervievate au încredere în preşedintele Dmitri Medvedev, iar 61 la sută în premierul Vladimir Putin, comparativ cu 62, respectiv 69 la sută, în ianuarie 2010.

Potrivit Institutului Vţiom, popularitatea lui Dmitri Medvedev a scăzut de la 44 la sută în ianuarie la 39 la sută în iulie, iar a lui Vladimir Putin, de la 53 la 47 la sută.

Datele Centrului Levada arată o popularitate constantă pentru Putin şi Medvedev, 39 la sută dintre ruşi având încredere în preşedinte şi 48 la sută în premier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici