Poroşenko numeşte un fost patron de presă la conducerea echipei sale

Noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a procedat marţi la primele numiri în echipa sa, optând pentru un fost partener de afaceri, Boris Lojkin, care provine din presă, pentru postul de şef al administraţiei prezidenţiale.

75 afișări
Imaginea articolului Poroşenko numeşte un fost patron de presă la conducerea echipei sale

Petro Poroşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nominalizarea lui Lojkin, în vârstă de 42 de ani, a fost anunţată în mod oficial printr-un decret publicat pe site-ul preşedinţiei, împreună cu nominalizarea unor consilieri.

Lojkin este fondatorul holdingului UMH Group, din care fac parte 15 site-uri, opt posturi de radio şi opt titluri din presa scrisă, inclusiv versiunea ucraineană a influentei reviste americane Forbes.

Poroşenko, un miliardar care deţine active începând din domniul ciocolatei şi până la cel al presei, a deţinut un pachet în această firmă, până în vara lui 2013. Grupul a fost cumpărat, atunci, de către Serghii Kurcenko, un om de afaceri controversat, un apropiat al fostului preşedinte Viktor Ianukovici, vizat în prezent de un mandat de arestare din cauza unor suspiciuni privind comiterea unor fraude.

Noul preşedinte, ales la 25 mai, din primul tur, cu 54,7% din voturile exprimate, învestit sâmbătă, l-a numit pentru relaţiile cu presa pe Sviatoslav Ţegolko.

Acest jurnalist, în vârstă de 35 de ani, lucra din 2004 pentru postul de televiziune Kanal 5, care-i aparţine lui Poroşenko, şi a susţinut în mod activ atât "revoluţia portocalie" prooccidentală din 2004, cât şi mişcarea proeuropeană de contestare din iarnă. El ocupa funcţia de redactor-şef şi prezenta emisiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici