Posibil scandal diplomatic între Bulgaria şi Grecia din cauza unor vaci

Mai multe turme de vaci din Grecia au început să invadeze municipalitatea Kirkovo, din sudul Bulgariei, stârnind nemulţumirea localnicilor, dar şi un posibil scandal diplomatic, relatează site-ul Novinite.com.

233 afișări
Imaginea articolului Posibil scandal diplomatic între Bulgaria şi Grecia din cauza unor vaci

Posibil scandal diplomatic între Bulgaria şi Grecia din cauza unor vaci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 50-60 de vaci neînsoţite au pătruns în Bulgaria din Grecia şi au distrus recoltele de legume, anunţă postul de radio Darik-Kardjali.

Localnicii afirmă că sunt foarte îngrijoraţi, dar nu pot gestiona situaţia, comparând vacile din Grecia cu lăcustele marocane care au invadat recent aceeaşi regiune. Municipalitatea din Kirkovo a angajat trei fermieri, care nu au reuşit însă să facă faţă numărului tot mai mare de vaci ce vin din Grecia. De asemenea, primarul localităţii Kirkovo, Shukran Idriz, a decis să organizeze o "vânătoare" la care vor lua parte angajaţi ai municipalităţii, grăniceri, medici veterinari, dar şi fermieri locali.

Potrivit localnicilor din Kirkovo, cauza problemei vacilor neînsoţite din Grecia este faptul că fermierii greci primesc la începutul fiecărui an subvenţii de circa 700 de euro pentru o vacă.

"Iau banii şi nu le mai pasă de animale, iar statul grec nu exercită nici un control după alocarea subvenţiilor", a precizat primarul din Kirkovo.

Potrivit acesteia, cel mai probabil vor fi prinse toate vacile greceşti ajunse pe teritoriul Bulgariei şi, dacă nimeni nu le va revendica, acestea vor fi sacrificate, iar carnea va fi oferită celor mai săraci locuitori ai municipalităţii.

Întrebată dacă se teme de izbucnirea unui scandal diplomatic, ea şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla, reiterând că este obligată să asigure protecţia locuitorilor municipalităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici