Povestea DRAMATICĂ a unei bolnave de Alzheimer. Cum a descoperit fiica ei COŞMARUL prin care trecea bătrâna - VIDEO

O femeie în vârstă de 80 de ani, bolnavă de Alzheimer, era abuzată fizic şi verbal zilnic de către cei care ar fi trebuit să se ocupe de îngrijirea ei în căminul de bătrâni în care era internată. Descoperirea a fost făcută de fiica acesteia, care a instalat o cameră de supraveghere secretă în camera mamei ei.

5715 afișări
Imaginea articolului Povestea DRAMATICĂ a unei bolnave de Alzheimer. Cum a descoperit fiica ei COŞMARUL prin care trecea bătrâna - VIDEO

Povestea DRAMATICĂ a unei bolnave de Alzheimer. Cum a descoperit fiica ei COŞMARUL prin care trecea bătrâna

Jane Worroll a fost nevoită să-şi interneze mama, pe Maria Worroll, într-un azil privat, după ce aceasta a fost diagnosticată cu Alzheimer şi era aproape paralizată. După mai multe căutări, femeia a găsit azilul Ash Court, în nordul Londrei, care era cotat de autorităţile de specialitate ca "excelent", în timp ce site-urile de specialitate l-au caracterizat ca fiind "un cămin cald şi primitor", scrie Daily Mail.

La doar şase săptămâni de la internare, Jane a constatat că mama sa avea genunchii umflaţi, iar ulterior a observat vânătăi pe braţe şi mâini. În momentul în care a întrebat ce se întâmplă, medicii i-au explicat femeii că vânătăile pot apărea mai uşor din cauza dozei crescute de aspirină pe care bătrâna trebuia să o ia, iar umflăturile erau provocate de artrită.

La scurt timp, Maria Worroll a devenit extrem de introvertită, nu mai mânca singură şi nu mai vorbea, iar atunci când îngrijitorii intrau în camera ei femeia începea să plângă. Fiica ei a decis să vadă ce se întâmplă şi a achiziţionat o cameră de supraveghere ascunsă într-un ceas deşteptător.

După doar două zile de filmări, suspiciunile ei s-au dovedit corecte. Bătrâna era supusă unui tratament cumplit, fiind lovită şi abuzată verbal în fiecare zi de către îngrijitori.

Dintre aceştia, un bărbat de origine filipineză, Jonathan Aquino, era cel mai violent, el fiind firmat într-o seară în timp ce lovea femeia peste picioare şi faţă în repetate rânduri. Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat pe 18 luni de închisoare, în timp ce celelalte angajate care au fost filmate în timp ce o abuzau verbal pe bătrână au fost concediate.

Imaginele filmate în camera bătrânei urmează să fie difuzate în cadrul binecunoscutei emisiuni a postului de televiziune BBC, Panorama, care analizează modul în care sunt îngrijiţi bătrânii în azilele din Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici