Povestea investitorului care a vrut să schimbe lucrurile în Creta

Va întrebaţi de ce nu funcţionează lucrurile în Grecia? Un investitor de origine engleză a povestit încercările sale eşuate de a-şi deschide un business în statul elen. Omul de afaceri originar din Londra a încercat, timp de 12 ani, să creeze mii de locuri de muncă în insula Creta. Fără prea mare succes.

726 afișări
Imaginea articolului Povestea investitorului care a vrut să schimbe lucrurile în Creta

Povestea investitorului care a vrut să schimbe lucrurile în Creta

Christopher Egleton este unul dintre întreprinzătorii care a încercat sa schimbe lucrurile pe plaiurile Greciei. Investitorii locali i-au pus tot felul de piedici, susţine el.

Hotelierii competitivi i-au pus tot felul de obstacole, iar guvernanţii l-au încetinit mereu cu "ajutorul" birocraţiei. 12 ani mai târziu, în ciuda eforturilor şi suportului politic important, proiectul său se afla încă în stadiu de planificare, spune Egleton.
"Creta este frumoasă, dar nu încercaţi să vă deschideţi nicio afacere acolo"
Întreprinzătorii din Creta, acolo unde Egleton încerca să puna bazele unei afaceri, l-au "legat de mâini". Însa de fiecare dată, britanicul a reuşit să scape.
"Am avut o mulţime de <<cereri neconvenţionale>>. Îmi cereau mită. Însă chiar dacă eşti de acord cu asta, morală sau nu, nu reuşesti să-ţi deschizi afacerea. Dacă eşti britanic sau american şi vrei să-ţi deschizi o companie la ei, nu poţi s-o faci", adaugă omul de afaceri.
Egleton este preşedintele companiei Minoan, firma listată la Bursa de la Londra. Întreprinzătorul a vrut să deschidă un resort pe un teren viran situat în estul Cretei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici