Predarea simbolică a preşedinţiei UE creează haos la Praga

Ambarcaţiunea în care se aflau oficialii cehi şi cea a reprezentanţilor ambasadei Suediei la Praga au fost în pericol de a se răsturna sâmbătă, în timpul ceremoniei simbolice de predare a preşedinţiei UE, marcată prin trecerea cu vaporul peste râul Vltava a unui butoi cu bere.

36 afișări
Imaginea articolului Predarea simbolică a preşedinţiei UE creează haos la Praga

Predarea simbolică a preşedinţiei UE creează haos la Praga

"Am căutat un simbol al preşedinţiei cehe pe care să îl putem transmite suedezilor şi cred că am avut dreptate să optăm în final pentru un butoi cu bere", a declarat ministrul ceh al Afacerilor Europene, Stefan Fule.

Cehia, care va preda în mod oficial preşedinţia Uniunii Europene către Suedia la 30 iunie, deţine recordul mondial la consumul anual de bere pe cap de locuitor.

O mulţime de curioşi l-au privit pe Fule şi pe predecesorul său, Alexandr Vondra, în timp ce vâsleau pentru a duce butoiul de bere până în mijlocul râului Vltava, unde a fost preluat de o delegaţie a ambasadei Suediei din Praga.

Ceremonia a fost marcată însă de un oarecare inconvenient, deoarece unii turişi curioşi, veniţi cu bărcile sau cu hidrobicicletele pentru a face fotografii, au înconjurat ambaracţiunile cehă şi suedeză, care au început să se balanseze periculos.

Această ceremonie pe apă a avut loc aproape de celebrul Pod Carol, ale cărui statui au fost grav avariate în timpul asedierii capitalei de armata suedeză, în timpul Războiului de 30 de ani (1618-1648).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici