Predicţiile greşite făcute de Sir Alex Ferguson când şi-a anunţat retragerea

Sir Alex Ferguson a făcut câteva predicţii în legătură cu viitorul lui Manchester United atunci când şi-a anunţat retragerea, pe 8 mai 2013.

542 afișări
Imaginea articolului Predicţiile greşite făcute de Sir Alex Ferguson când şi-a anunţat retragerea

Predicţiile greşite făcute de Sir Alex Ferguson când şi-a anunţat retragerea

Vorbind la podcastul oficial al clubului, legenda United, Patrice Evra, a povestit momentul în care legendarul antrenor a făcut anunţul: "Am ajuns [la Carrington] şi oamenii au spus: "Băieţi, trebuie să rămâneţi în vestiar pentru că şeful vrea să aibă o discuţie". Iar când şeful venea în vestiar să vorbească cu toată lumea, nu urma niciodată o veste bună.

"A venit şi a spus: 'Îmi pare foarte rău. Unii oameni au spus că mă voi retrage chiar înainte să o spun eu însumi. De aceea aţi văzut toate acele camere de luat vederi. Dar mă voi retrage pentru că soţia mea are nevoie de mine'", a povestit Evra.

În ziua anunţului, Ferguson şi-a exprimat părerea despre cum ar putea arăta viitoarea direcţie a clubului, făcând în acel moment predicţii referitoare la calitatea echipei, la succesul acesteia şi la tinerii din pepiniera proprie.

Ferguson a spus (citat de BBC Sport): "A fost important pentru mine să las o organizaţie în cea mai bună formă posibilă şi cred că am făcut acest lucru.

"Calitatea acestei echipe câştigătoare a campionatului şi echilibrul vârstelor din cadrul ei, este de bun augur pentru un succes continuu la cel mai înalt nivel, în timp ce structura de tineret va asigura ca viitorul pe termen lung al clubului să rămână unul strălucit."

United nu a reuşit să menţină seria de succese după plecarea scoţianului şi încă nu a câştigat un titlu de Premier League de când Ferguson l-a ridicat pe ultimul în 2013.

În primul sezon de după retragerea sa, clubul s-a luptat sub conducerea succesorului său, David Moyes, care a fost demis spre finalul campaniei, cu United luptând pentru a obţine calificarea europeană.

Nu au reuşit să facă acest lucru, iar o serie de jucători experimentaţi, printre care Nemanja Vidic, Rio Ferdinand şi Evra au plecat în vara anului 2014.

Nani şi Robin van Persie i-au urmat de pe Old Trafford un an mai târziu, iar Louis van Gaal a fost însărcinat cu o muncă de reconstrucţie atunci când a preluat postul de antrenor în 2014.

Una dintre cele mai mari realizări ale lui Van Gaal a fost aducerea generaţiei următoare a lui United, Marcus Rashford şi Jesse Lingard fiind printre cei cărora li s-au oferit oportunităţi de a impresiona.

Dar, în afară de Rashford, absolvenţii academiei care au ajuns să obţină succese susţinute pe Old Trafford în ultimii 10 ani au fost puţini şi foarte puţini - ceea ce contravine previziunilor lui Ferguson.

Un jucător care a trecut prin academie înainte de plecarea lui Ferguson a fost Danny Welbeck. Dar el a fost vândut la Arsenal în 2014 - apoi şi-a eliminat fostul club din Cupa Angliei, marcând un gol în victoria cu 2-1 în sferturile de finală.

Există semne de revenire la gloria de altă dată, sub conducerea lui Erik ten Hag, Alejandro Garnacho impresionând în acest sezon, iar jucători precum Kobbie Mainoo şi Zidane Iqbal arătând potenţialul că pot reuşi la United.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici