Prefectura Treviso a identificat 100 de imigranţi români care ar putea fi expulzaţi

Autorităţile din prefectura italiană Treviso (nord-est) au identificat aproximativ 100 de imigranţi români care ar putea fi expulzaţi pentru că reprezintă un pericol pentru ordinea publică, relatează publicaţia L'Expresso, în ediţia online.

3 afișări

"Am stabilit cadrul de lucru, care prevede monitorizarea şi stabilirea oportunităţii de aplicare a decretului de expulzare. În prefectura Treviso nu există tabere ale romilor de origine română, însă aceştia sunt răspândiţi în toate comunele", explică Michele Campanaro, un oficial local.

"Nu există tabere de romi nomazi ca la Roma. Există însă români care au comis infracţiuni sau care nu dispun de mijloacele materiale pentru a se întreţine. Numele acestora au fost transmise forţelor de ordine. Este necesar să analizăm caz cu caz, pentru a vedea dacă se încadrează în decretul aprobat de Guvern", continuă oficialul citat.

În virtutea noului decret aprobat de Guvernul de la Roma, prefecţii italieni pot decide expulzarea tuturor imigranţilor, inclusiv a cetăţenilor comunitari, suspectaţi că reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici