Premieră: Armata olandeză a recrutat doi imami!

Armata olandeză, care a angajat circa 150 de pastori sau preoţi catolici, a recrutat pentru prima oară doi imami, pentru a oferi un "sprijin spiritual" trupelor sale, a anunţat miercuri Ministerul Apărării.

29 afișări
Imaginea articolului Premieră: Armata olandeză a recrutat doi imami!

Premieră: Armata olandeză a recrutat doi imami! (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Avem în prezent doi imami, aceştia sunt primii doi imami din armată. În total, avem 150 de consilieri sprirituali", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului. "Un imam poate sprijini spiritual militarii care nu sunt musulmani, la fel cum un preot catolic susţine militarii care nu sunt catolici", a menţionat purtătorul de cuvânt.

Armata olandeză angajează 50 de pastori protestanţi, peste 40 de preoţi catolici, reprezentanţi ai mişcării spirituale "umaniste", doi rabini şi doi pandiţi hinduşi, a precizat el.

În vârstă de 30 de ani, imamii Ali Eddaoudi et Souad Aydin, de origine turcă şi marocană, sunt angajaţi în calitate de civili, dar vor purta uniformă. Potrivit purtătorului de cuvânt, numărul militarilor olandezi musulmani nu este cunoscut.

Imamii pot fi trimişi în locurile unde se desfăşoară misiuni, în special în Afganistan, unde Olanda are mobilizaţi circa 1.600 de militari, "dacă va exista o cerere" acolo, a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici