Premieră pentru Coreea de Nord: Kim Jong-Un vrea să construiască o staţiune pe litoral

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un plănuieşte construirea primei staţiuni de pe litoralul ţării, prin transformarea portului industrial Wonsan într-o destinaţie de vacanţă, în încercarea de a impulsiona turismul.

13470 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru Coreea de Nord: Kim Jong-Un vrea să construiască o staţiune pe litoral

Premieră pentru Coreea de Nord: Kim Jong-Un vrea să construiască o staţiune pe litoral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oraşul care adăposteşte în prezent fabrici şi o bază navală va găzdui un centru financiar precum şi o zonă sportivă şi de agrement, informează Huffingtonpost.

Planul de transformare a oraşului este cuprins într-un document intitulat "Schiţă generală pentru Districtul Wosan".

Însă plajele cu nisip nu sunt singurele planuri pentru Wonson. Anul acesta, agenţia nord-coreeană de ştiri a dezvăluit planurile de realizare a unei staţiuni pentru ski după ce a făcut publice o serie de imagini ale liderului Kim Jong Un vizitând şantierul înzăpezit de la Masik Pass.

Nord-coreenii speră să atragă investitori străini pentru finanţarea proiectelor.

"Coreea de Nord speră să atragă o investiţie de peste un milion de dolari, făcută de o companie din Singapore. Realizarea proiectelor depinde de capacitatea de a atrage investiţia străină", a mai spus sursa.

Coreea de Nord atrage, anual, între 4000 şi 5000 de turişti.

Dar, potrivit BBC, deşi turiştii sunt bineveniţi în Coreea de Nord, vizitele lor se desfăşoară conform unor reglementări stricte.

"Coreea de Nord poate fi vizitată numai într-un cadru organizat", susţine Juliet Rix. "Plimbările pe cont propriu nu trebuie luate în calcul. Abia ce am ieşit, într-o seară, din curtea hotelului în care eram cazaţi în afara Capitalei, şi au apărut patru soldaţi care au început să strige, panicaţi".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici