Coreea de Nord se pregăteşte pentru noi TESTE NUCLEARE. Imaginile din satelit care dezvăluie lucrările subterane

Imagini din satelit dezvăluie efectuarea unor noi lucrări subterane într-un complex pentru teste nucleare în Coreea de Nord, dar nu există indicii cu privire la un test iminent, a anunţat miercuri un institut de cercetare american.

983 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se pregăteşte pentru noi TESTE NUCLEARE. Imaginile din satelit care dezvăluie lucrările subterane

Coreea de Nord se pregăteşte pentru noi TESTE NUCLEARE. Imaginile din satelit care dezvăluie lucrările subterane (Imagine: 38north.org)

Intensificarea activităţii pare să dateze de la începutul lunii aprilie, atunci când tensiunile erau la cote maxime pe peninsulă, potrivit unor informaţii apărute pe site-ul de Internet North 38 al Institutului Americano-Coreean al Universităţii John Hopkins.

Lucrările de săpare a unui tunel în complexul Punggye-ri, identificate datorită formării unei acumulări vaste de pământ, se desfăşurau în apropiere de portalul din partea de vest, unde Phenianul a efectuat testele nucleare din 2006 şi probabil din 2013.

"Aceste activităţi nu par a face parte din cadrul unor pregătiri pentru efectuarea unui test nuclear pe termen scurt", a adăugat North 38. "Ele par mai degrabă să fie proiecte pe termen lung - o ipoteză întărită de prezenţa unor vagoane - care ar putea fi necesare pentru efectuarea viitoarelor teste", potrivit site-ului de Internet.

În februarie 2013, Coreea de Nord a efectuat cel de-al treilea test nuclear reuşit din istoria sa şi cel mai puternic. Phenianul a afirmat atunci că testul a fost efectuat cu un dispozitiv miniaturizat şi a sugerat că materialul fisionabil utilizat era din uraniu, după ce a folosit plutoniu în 2006 şi 2009.

Din moment ce testul a fost efectuat reuşit cu un dispozitiv miniaturizat, aceasta poate însemna că Phenianul deţine de-acum tehnologia care îi permite să fabrice o bombă suficient de mică pentru a fi fixată pe o ogivă.

Testul din februarie a declanşat un nou val de sancţiuni internaţionale şi o creştere puternică a tensiunilor pe Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord a afirmat că va proceda la noi teste nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici