REPORTAJ: "Coreea de Nord în miniatură", în Marea Britanie. Cum trăiesc refugiaţii care au scăpat de regimul lui Kim Jong-un - VIDEO

Jurnaliştii CNN au realizat un reportaj despre "Coreea de Nord în miniatură" aflată în Marea Britanie, în contextul în care este cunoscut faptul că nord-coreenii nu pot părăsi ţara, ei şi familiile lor fiind aspru pedepsiţi în cazul în care sunt descoperiţi.

5373 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: "Coreea de Nord în miniatură", în Marea Britanie. Cum trăiesc refugiaţii care au scăpat de regimul lui Kim Jong-un - VIDEO

REPORTAJ: "Coreea de Nord în miniatură", în Marea Britanie. Cum trăiesc refugiaţii care au scăpat de regimul lui Kim Jong-un

În Marea Britanie, mii de imigranţi din Coreea de Sud şi refugiaţi din Coreea de Nord coabitează în New Malden, un orăşel situat la sud-vest de Londra.

Un refugiat din Coreea de Nord, care are biroul deasupra unui supermarket cu mâncare coreeană, le-a spus jurnaliştilor CNN că este un fost ofiţer al armatei, care a scăpat din ţara sa înotând. În prezent conduce un site care arată abuzurile umane comise în ţara sa.

"Sunt trei naţiuni pe care Coreea de Nord le consideră inamici: SUA, Coreea de Sud şi Japonia. Pedepsele pentru familiile celor care fug în aceste ţări sunt mai aspre decât cele pentru familiile celor care fug în ţări europene", a declarat bărbatul, care a ajutat şi alţi conaţionali să vină în Europa.

Yoo Kyung Kim locuieşte în Marea Britanie de cinci ani şi are propriul restaurant: "Am învăţat din cărţi despre paradisul pe pământ şi Guvernul ne spunea că în Coreea de Nord este paradisul. Dar acum, că sunt aici, sunt cu adevărat în paradis".

Femeia refuză să vorbească despre motivele pentru care a părăsit Coreea de Nord, de teamă că acest lucru i-ar putea afecta familia care încă se află în ţara condusă de Kim Jong-un.

Datele oficiale arată că 1.000 de nord-coreeni locuiesc în Marea Britanie, mulţi dintre aceştia în New Malden. Unii dintre aceştia sunt traumatizaţi de experienţa pe care au avut-o şi trăiesc cu spaima a ceea ce li s-ar putea întâmpla rudelor care încă locuiesc în Coreea de Nord.

Refugiaţii speră ca la un moment dat să se poată întoarce în ţara natală: "Aş vrea să mă întorc atunci când ţara îşi va deschide porţile. Sunt multe momente în care am regrete. Viaţa mea aici este mult mai fericită, dar am o rană în inimă din cauza familiei pe care am părăsit-o", a declarat un bărbat care a dorit să îi fie ascunsă identitatea, pentru a nu-şi pune în pericol familia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici