Premierul Chinei îndeamnă Ucraina şi Rusia la soluţionarea conflictului. Situaţia de pe front este „descumpănitoare”

  • Premierul Chinei susţine că situaţia din Ucraina este „descumpănitoare”
  • Li Keqiang îndeamnă la încetare focului între cele două state combatante
  • Ucraina şi Rusia se acuză reciprox de genocid
408 afișări
Imaginea articolului Premierul Chinei îndeamnă Ucraina şi Rusia la soluţionarea conflictului. Situaţia de pe front este „descumpănitoare”

Premierul chinez Li Keqiang a declarat vineri că situaţia din Ucraina este „descumpănitoare”. Li a subliniat necesitatea  sprijinirii oricărui demers pentru ca Rusia şi Ucraina să meargă pe calea medierii şi să înceteze focul.

China se va abţine de la a condamna Rusia, indiferent de ce va face. În acest context, autorităţile de la Beijing sunt pregătite să ofere sprijin economic şi financiar suplimentar pentru ca Rusia să facă faţă sancţiunilor.

China şi Rusia au creat un parteneriat din ce în ce mai strâns. Chinezii refuză să condamne atacul dat de Rusia asupra Ucrainei sau să-l numească  invazie.

Beijingul şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de ceea ce descrie drept sancţiuni ilegale impuse de Occident Rusiei şi a cerut negocierea unei soluţii pentru actuala criză.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici