Premierul francez avertizează populaţia că sacrificiile pentru redresarea economiei vor continua

Premierul francez Manuel Valls a avertizat luni francezii că sacrificiile necesare pentru redresarea ţării trebuie să continue în anii următori, potrivit unui interviu acordat publicaţiei spaniole El Mundo, care l-a desemnat "omul anului".

75 afișări
Imaginea articolului Premierul francez avertizează populaţia că sacrificiile pentru redresarea economiei vor continua

Premierul francez Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vreau să spun francezilor că în doi-trei ani vor termina cu sacrificiile. Trebuie să facem eforturi de-a lungul anilor pentru ca Franţa să fie mai puternică, pentru ca firmele să fie mai competitive, iar sectorul public mai eficient, cu costuri mai mici şi mai puţine impozite", a explicat premierul francez, născut la Barcelona, publicaţiei spaniole de orientare conservatoare.

El Mundo l-a prezentat pe Valls drept "spaniolul care vrea să schimbe Franţa".

Premierul francez speră ca economia ţării sale să revină la creştere în lunile următoare şi că avansul economic va aduce mai multă muncă şi salarii mai mari.

"Dar eforturile pentru eficientizarea statului, pentru mai multă strategie cu costuri mai mici, trebuie să continue. Dacă în doi-trei ani vom avea creştere mai rapidă şi vom opri eforturile de reducere a cheltuielilor publice, atunci vom pierde ceea ce am realizat", a spus el.

Valls s-a declarat convins că francezii au înţeles necesitatea reformelor şi că majoritatea celor din Partidul Socialist sunt de acord cu ele.

"Majoritatea militanţilor, a preşedinţilor de regiuni, a primarilor, marea majoritate a reprezentanţilor şi senatorilor socialişti aprobă această politică. Am trecut de două moţiuni de încredere", a subliniat premierul.

Întrebat dacă se vede candidat la preşedinţia Franţei, Valls a spus că nu şi că nu se poate referi la acest lucru întrucât dacă francezii vor vedea să vorbeşte despre o altă misiune îi vor retrage încrederea.

Comisia Europeană estimează că economia Franţei va înregistra în 2015 o creştere economică de numai 0,7%, iar în 2016 de 1,5%, din cauza cererii interne scăzute şi competitivităţii reduse a exporturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici