Presa din SUA denunţă interdicţia de a utiliza avioane fără pilot pentru obţinerea informaţiilor

Şaisprezece instituţii de presă, inclusiv The New York Times, au prezentat marţi, în justiţia administrativă, o moţiune prin care acuză Agenţia Federală a Aviaţiei (FAA) de limitarea libertăţii presei prin interdicţia de a folosi avioane fără pilot pentru obţinerea informaţiilor.

265 afișări
Imaginea articolului Presa din SUA denunţă interdicţia de a utiliza avioane fără pilot pentru obţinerea informaţiilor

Presa din SUA denunţă interdicţia de a utiliza avioane fără pilot pentru obţinerea informaţiilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Printr-o "serie de ameninţări cu sancţiuni administrative", FAA a "interzis complet" utilizarea avioanelor fără pilot pentru colectarea de informaţii, indică moţiunea de 25 de pagini, adresată Biroului naţional de securitate a transporturilor, care examinează conflictele în materie de aviaţie.

Contrar altor ţări, Statele Unite interzic utilizarea avionelor fără pilot în scop comercial, însă o reglementare strictă încă nu a fost definită.

Cele 16 instituţii de presă, printre care The New York Times şi The Washington Post, consideră că utilizarea avioanelor fără pilot se încadrează în Primul Amendament al Cconstituţiei americane, care garantează libertatea presei şi a opiniei.

Printe alte instituţii de presă care au prezentat moţiunea se numără agenţia The Associated Press, grupurile Gannett, Hearst, McClatchy şi Tribune, precum şi Advance Publications care deţine le New Yorker, Vanity Fair şi Vogue.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici