Presa internaţională acordă spaţii ample protestelor din România

Presa internaţională notează că protestele au continuat duminică în mai multe oraşe din România, inclusiv la Bucureşti, unde au degenerat în violenţe sporadice, manifestanţii cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, pe fondul stării de nemulţumire faţă de măsurile de austeritate.

4010 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională acordă spaţii ample protestelor din România

Presa internaţională acordă spaţii ample protestelor din România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Confruntări în cursul unui nou miting de protest la Bucureşti", titrează Agenţia France-Presse: "Incidente violente au izbucnit duminică seara, la Bucureşti, între protestatari şi forţele de ordine, în cursul unui nou miting împotriva preşedintelui Traian Băsescu, considerat vinovat pentru scăderea nivelului de trai".

"Circa 1.000 de persoane protestau paşnic de cinci ore în Piaţa Universităţii din Bucureşti când circa 100 de tineri, majoritatea având cagule, au început să arunce cu bucăţi din pavaj, cu petarde şi fumigene spre jandarmi", precizează AFP, reamintind că zeci de persoane au fost rănite în cursul protestelor de sâmbătă seară.

"Protestele din România au intrat în a patra zi", relatează postul de televiziune arab Al-Jazeera: "Mii de persoane s-au adunat, duminică, în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării în a patra zi de proteste. Manifestaţiile au izbucnit din cauza unui controversat proiect pentru reformarea sistemului medical, extinzându-se pe fondul stării de nemulţumire faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvernul de la Bucureşti. Poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor".

"Protestele au continuat în oraşele din România, pe fondul nemulţumirii profunde faţă de măsurile de austeritate şi faţă de politicile Executivului", scrie MSNBC, notând că acestea sunt cele mai importante demonstraţii de la venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, în 2004.

"Protestele se extind în România", titrează agenţia de presă rusă Itar-Tass.

"Proteste antiguvernamentale au avut loc duminică la Bucureşti şi în alte oraşe din România, manifestanţii cerând inclusiv demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, care aplică măsuri de austeritate", scrie Itar-Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici